Almindeligvis regner vi gul for at være påskens farve, men her får du tre påskedekorationer, hvor gult næsten ikke forekommer. Til gengæld er der masser af frisk forår, æg og fjer. Lige til at stille på påskebordet.

 

Blandt de mange forskellige forårsløg og vækster, som kan købes i potter, er blå anemone. I den første dekoration er blå anemoner sat sammen med krokus. Blomsterne holdes på plads med mos. Desuden er der brugt birkegrene, som er klippet i små stykker. Knuste ægge-skaller og hvide fjer slår påsketemaet an.

Påskedekoration
Krokus og blå anemone.

Næste dekoration henter sin inspiration i forårsskoven. De lange, tynde pinde er træernes stammer, hvor der pibler småblomster frem imellem. Igen er der anvendt krokus, men denne gang sat sammen med en hvid scilla og vibeæg, som også kan fås i en hvid udgave. 

Kanten af krukken har hele vejen rundt fået pålimet fjer og det giver dekorationen en hel ny karakter. Man får næsten lyst til at placere den ved siden af sengen. Endelig har blomsterdekoratøren været ude i køkkenet for at finde dækmaterialet - det er nemlig hvide bønner.

Påskedekoration
Krokus, hvid scilla og en ikke udsprungen vibeæg.

En anden blomst, som næsten kan tage pusten fra en her om foråret, er våriris. De små iriser bliver kun 10-12 cm høje og findes i et væld af farver.

Våriris har indtaget landskabet i den tredje dekoration, som er arran-geret i et glasfiberfad. Bunden udgøres af mos, hvide dekorationssten, æg og hyldebærgrene med lav på.

Påskedekoration
Våriris.

Læs også:
Påske med æg og fjer
Hvid påske
Påskekaktus

Share 
 
© Havebureauet
Tekst, fotos, grafik, m.m. må ikke gengives andre steder
uden forudgående skriftlig aftale med Havebureauet.
 
 Tilbage | Top

Sidst opdateret 7. april 2014