Grønne dekorationer med juletulipaner, kristtorn, mistelten og hyacinter kan bruges til at julepynte vinduerne på udvendig side. Fordelen er, at de holder meget længere og pynten kan nydes både udefra og - ikke mindst - indefra husets varme stuer.

 

Mange har en fin krans hængende på entrédøren og trappetrinet er pyntet med lys, nisser og juleroser. Men det har man kun fornøjelse af, når man kommer hjem og går ind i huset. Vinduespynt giver derimod dobbelt fornøje, for den kan nemlig både ses indefra og udefra. 

Vinduespynt
Vinduesdekoration med hyacint, der kan tåle frost og holde sig lang tid udenfor i kulden. Du kan til gengæld følge med i hyacintens udvikling inde i varmen. Husk at placere dekorationen på et vindue, som du ofte kigger ud af.
© Foto: Havebureauet.

Når du laver en vinduesdekoration, så husk på, at den helst skal være lidt transparent, så den ikke spærrer for udsynet. Samtidig må den populært sagt ikke have en bagside, idet den skal ses fra begge sider.

Skelettet til dekorationen med hyacinten er lavet af grene fra havens døde bambus. Bind bambusstykkerne stramt sammen med tynd stål-tråd eller stærk snor. Hyacinten er sat fast ved at spidde løget på en bambusgren, mens blomsten støttes af udspændt tråd. En fyrrekogle er trådet og hænger og dingler, når det blæser. Derudover er der kun benyttet en lærkegren med både nye og gamle kogler på. 

Krans i vindue.
Kranse kan ikke kun bruges til døren, men også pynte i vinduet.
© Foto: Havebureauet.


En meget enkelt vinduespynt kan laves af grene fra en hængebirk. Sno grenene til en krans og pynt den med en lille kvist af mistelten og bind bånd i. Nemmere kan det næsten ikke være. Det gode ved den udven-dige vinduespynt er, at grene og blomster holder sig i meget længere tid end hvis de var inde i stuens varme, tørre luft. 

Granguirlande.
Vinduespynt kan selvfølgelig også laves, så den kun skal ses udefra, som denne korte guirlande af gran, juletulipaner og kristtorn.
© Foto: Havebureauet.

En tredje mulighed er at pynte rundt om vinduet, men så kan den selvfølgelig kun ses udefra. Bind en kort guirlande af gran og kristtorn og pynt den med røde juletulipaner, der - ligesom hyacinterne - tåler frost og holder sig lang tid udendørs.

De forskellige dekorationer kan fæstnes til små søm, men hvis du gerne vil undgå at slå søm i vindueskarmen, så kan du i stedet binde dem fast med fiskesnøre. Guirlanden kan bindes til vinduets hængsler. Tricket med ophængningen af de to andre dekorationer er at føre snøre/bånd op over vinduets øverste kant og ind på indersiden. Afpas længden og slå så en knude i enden af snøren/båndet. Når vinduet lukkes, fungerer knuden som stopklods.

Læs også:
Sådan laver du en islygte
Mistelten
Kristtorn
Julens blomster

Share 
 
© Havebureauet
Tekst, fotos, grafik, m.m. må ikke gengives andre steder
uden forudgående skriftlig aftale med Havebureauet.
 
 Tilbage | Top

Sidst opdateret 30. december 2013